(Mountainbike) Lefty upgrade naar 2Spring Systeem

Ten Tusscher Nieuws 3 Comments

De upgrade
Elke Lefty Hybrid 1.0, Lefty 2.0, SuperMax en Olaf vorken met het Solo Air veer systeem krijgen een verplichte upgrade naar een nieuw 2Spring Systeem. Bepaalde Solo Air presteren onvoldoende in het controleren van de luchtstroom tussen de postitieve en de negatieve luchtkamer. Als dit voorkomt zal de veerweg, de rijhoogte en/of werking van de veer worden beïnvloed. Dit kan leiden tot een onstabiele veer en verslechtert rijgedrag.
Elke Lefty met een harde kunststof kap over de Lefty valt binnen deze verplichte service. Op de Lefty met een rubberen beschermhoes is de verplichte service niet van toepassing.

De reparatie | digitaal afspraak inplannen
U kunt in de tussentijd uw Lefty zonder problemen gebruiken, zonder dat dit schadelijk is voor de Lefty zelf. Via het plansysteem kunt u een afspraak maken om uw vork te upgraden. Wij krijgen een beperkt aantal service kits binnen, in de kalender ziet u wanneer wij voldoende service kits en tijd hebben om deze te installeren. Installatie van de 2Spring neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Vervanging bij onderhoudsbeurt
Wij installeren de 2Spring ook bij de reguliere onderhoudsbeurt van uw mountainbike! U hoeft dan niet enkel voor de upgrade langs te komen.

2Spring

Cannondale heeft een nieuwe luchtveersysteem ontworpen genaamd 2Spring dat als vervanging dient voor alle geassembleerde Solo Air systemen. Naast de verbeteringen aan de luchtkamer, zal het 2Spring systeem ook soepeler aanspringen in het bovenste gedeelte van de veerweg. Dit geeft de rijder meer tractie en zal ook minder terugslag geven.

In onderstaande afbeelding ziet u welke vorken in aanmerking komen voor de upgrade.

Over de schrijver:

Ten Tusscher

Wie bij Fietsenwinkel Ten Tusscher binnenkomt, stapt in een wereld van kwalitatief goede fietsen, uitstekende productkennis en een uitmuntende service. Ondergebracht in speciale shop in shops zijn Cannondale, Specialized en Trek de blikvangers van onze winkel.

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Janos RasMartijn KipRob Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rob
Gast
Rob

Hallo,

Ik heb momenteel een SCALPEL 29’Er 3 modeljaar 2013, en deze heeft volgens mij de vork dezelfde lefty erin als die van 2014 als ik me niet vergis.
Is deze dan ook nodig voor de recall?

Verneem graag van u.

Mvg Rob.

Martijn Kip
Gast

Deze vork heeft waarschijnlijk een hard plastic frontje voor het veersysteem zitten. Als dit het geval kunt u de vork aanmelden voor de upgrade. Zit er een rubberen ‘sok’ omheen dan hoeft de vork niet geupgraded te worden.

Janos Ras
Gast

Hallo Ik heb een Lefty hybride kom ik ook in aanmerking voor zo’n up-grade en hoe moet ik dat regelen?